Artikel | Sturen op het omgaan met regenwater onder de Omgevingswet

13/04/2018

|Samenwerken

 

Met de komst van de Omgevingswet vervalt een aantal bestaande lozingsregels voor regenwater in het riool, de bodem en het oppervlaktewater. In de nieuwste uitgave van Water Governance (klik hier voor het document) verkennen Gert Dekker (Ambient) en Kryštof Krijt (Eenvoudig Beter, BZK) wat dit betekent voor de omgang met regenwater. Hoe kunnen decentrale overheden de instrumenten van de Omgevingswet benutten om hier actief op te sturen?

De omgang met regenwater is niet alleen een goed voorbeeld om de bedoeling van de herziening van het omgevingsrecht te illustreren. Het is ook een actueel vraagstuk als onderdeel van het bredere maatschappelijke thema klimaatadaptatie.

 

Gemeentelijke professionals voor riolering en stedelijk waterbeheer: sluit je aan bij het interne en regionale proces van de omgevingsvisie, programma’s en het omgevingsplan!

Tags: Omgevingswet, samenwerken

Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Met de komst van de Omgevingswet vervalt een aantal bestaande lozingsregels voor regenwater in het riool, de bodem en het oppervlaktewater. In de nieu...

Artikel | Sturen op het omgaan met regenwater onder de Omgevingswet

April 13, 2018

1/5
Please reload

Recente berichten

March 22, 2018

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

OmgevingsAcademie Noord-Holland

© 2018