Met de OmgevingsAcademie wil de provincie Noord-Holland een online en offline (denk aan workshops en bijeenkomsten) platform bieden voor kennisuitwisseling en samenwerking. Met deze site bieden we informatie en achtergronden over waar we in de provincie vaak samen met anderen, mee bezig zijn als het gaat om onze leefomgeving. De invoering van de Omgevingswet en de gevolgen daarvan voor onze werkwijze, regels en instrumenten is een centraal thema hierbij. Samen met collega's van de Noord-Hollandse gemeenten, omgevingsdiensten, waterschappen, veiligheidsregio's, ggd's en andere betrokkenen willen we met de OmgevingsAcademie werken aan een (nog) betere leefomgeving in Noord-Holland.

De OmgevingsAcademie Noord-Holland is net als de Omgevingswet een 'work in progress'  We voegen regelmatig nieuwe informatie toe aan onze website over bijeenkomsten of wetenswaardigheden. 

Binnenkort hopen wij ook de onderdelen Regionale Samenwerking en Thema's online te kunnen zetten. En uiteraard bouwen we het 'bestuurlijke gedeelte' nog verder uit. 

Blijf ons dus volgen en beter nog..... help ons met jouw suggesties en tips. Samen kunnen we echt meer bereiken.

Op donderdag 5 juli was het prachtig weer de derde editie van het ToekomstCongres Samen Noord-Holland. Dit congres wordt jaarlijks door de Provincie Noord-Holland georganiseerd om met presentaties van interne projecten en initiatieven van externe partners, om ons allen te inspireren. Ook voor de implementatie van omgevingswet was dit congres een groot moment om de samenwerking tussen de gemeente Zaanstad en de Provincie Noord-Holland te onderstrepen.

Door het door het tekenen van de Samenwerkingsovereenkomst Omgevingsacademie-nh.nl hebben Annius Hoornstra van de gemeente Zaanstad en Herman Schartman van de provincie Noord-Holland afgesproken samen te werken om

·       Kennis te ontwikkelen op het gebied van Omgevingswet

·       Kennis te delen met alle gemeenten, waterschappen en andere partijen in Noord-Holland

·       Ervaring in en met de Omgevingswet uit te wisselen

·       Te leren van elkaar

Deze samenwerking is helemaal in de geest van de omgevingswet en zal gaan leiden tot een beter samenwerking tussen de gemeente, provincie en een andere overheden.

Een bijeenkomst organiseren voor uw Noord-Hollandse collega's?

Wij kunnen u via de Omgevingsacademie helpen en faciliteren bij uw organiserende werkzaamheden.

Plaats uw bijeenkomst ook op onze website en agenda !!

Please reload

Impressies van het werkcongres Omgevingsvisie 2050 op 8 februari 2018

klik op een plaatje voor een grotere versie (pop-up)

Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
 
 

Over de

OmgevingsAcademie Noord-Holland

De OmgevingsAcademie Noord-Holland is een initiatief van de provincie Noord-Holland om samen te werken aan het verbeteren van de fysieke leefomgeving in Noord-Holland

OmgevingsAcademie Noord-Holland

© 2018